• Gooi het in de groep

Sociale Vaardigheidstraining voor kinderen van gescheiden ouders

Doelgroep                                                                                                             

Deze training Sociale Vaardigheden is voor kinderen van gescheiden ouders van 6 tot een met 12 jaar.

Doelstelling
De sociale vaardigheidstraining helpt kinderen weer op de goede weg. Het geeft ze een gereedschapskist mee om zichzelf te blijven, ook in lastige sociale situaties. Tijdens de training zullen niet alleen situaties op school of bij sport, maar ook de thuissituatie aandacht krijgen. Het gegeven dat kinderen allen van gescheiden ouders zijn, zal hen helpen om zich kwetsbaar op te kunnen stellen.
 
Werkwijze
Om het effect van de training te optimaliseren heeft een groep maximaal vier deelnemers. De training omvat 10 bijeenkomsten met de volgende thema´s: Kennismaken, Handig denken, Een praatje maken, Omgaan met jezelf, Omgaan met anderen (groepsdruk), Omgaan met gevoelens, Omgaan met grenzen, Omgaan met complimenten, Omgaan met kritiek en Omgaan met Sociale Media.
Elke bijeenkomst heeft weliswaar een vaste opbouw van activiteiten, maar wordt mede afgestemd op de persoonlijke behoeftes en vragen van het kind. Om vaardigheden te laten beklijven, zullen behandelde thema’s in volgende bijeenkomsten steeds weer terugkomen.
Door rollenspelen en opdrachten leren kinderen op een positieve en speelse wijze van elkaar. Door in te gaan op actuele sociale situaties wordt een kind zich bewust van het effect van zijn gedrag op anderen en leert het de juiste keuze te maken.
De training wordt na afloop met ouders geëvalueerd om over en weer de belevingen te delen.

Praktische informatie
De training bestaat uit 10 bijeenkomsten.
Aantal deelnemers: minimaal 4 
Kosten deelname: € 351,- Materiaal en evaluatie zijn inbegrepen.
De training wordt verzorgd door Heleen Offerhaus, Kind- en Oudercoach, Lid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg & Lid Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg
Start eerstvolgende training: bij voldoende aanmeldingen op dinsdag of woensdag van 16 tot 17 uur in Huizen.

Verdere informatie
Voor informatie en/of aanmelding:
Heleen Offerhaus
Kind- en Oudercoach
Telefoon: 06 – 532 66 273

Meer informatie vindt u op de webite 1keer1