• Gooi het in de groep

Relatieverslaving

Counselgroep om mensen te ondersteunen met Codependency en Relatieverslaving

Doelgroep
Mensen (over het algemeen vrouwen, maar steeds meer mannen) die de neiging hebben om zichzelf weg te cijferen voor anderen. Die last ervaren van een negatief zelfbeeld en daardoor het gevoel hebben zichzelf steeds weer kwijt te raken. Mensen die niet kunnen stoppen met een relatie die ongezond voor hen is.

Doelstelling
De doelstelling van de groep is om in de eerste instantie inzicht te krijgen in de problematiek en in de eigen gevoels-, gedrags- en gedachtenpatronen. Daarnaast om een gezonder zelfbeeld te ontwikkelen met de bijbehorende assertiviteit en vaardigheden om gezondere relaties te creëren en/of aan te gaan. Een belangrijke bijkomstigheid is de groep van lotgenoten, die een belangrijke steun en uitlaatklep kan betekenen. Net als bij de Norwoodgroep, maar bij deze groep gebeurd dit onder begeleiding om te voorkomen dat de dynamiek binnen de groep ook gezond blijft.

Werkwijze
De bijeenkomsten volgen een bepaald schema met iedere bijeenkomst een thema wat speelt. Er wordt voor gezorgd dat alle deelnemers komen goed tot hun recht komen en dat aan ieders individuele situatie aandacht besteed wordt. De deelnemers krijgen huiswerk mee, waarmee het proces van bewustwording wordt gestimuleerd en de ik-sterkte wordt verhoogd. Tussen de bijeenkomsten door is er mogelijkheid tot uitwisseling met mij, wat een uitkomst kan zijn als er plotselinge lastige situaties plaatsvinden. De praktijk is de leraar en daarin worden ze zoveel mogelijk bijgestaan, waardoor de voortgang van de positieve ontwikkeling gewaarborgd wordt.

Praktische informatie
De groep vindt plaats in de praktijk van De Witte Tara in Bussum.
De groep bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2.5 uur.
Aantal deelnemers: gemiddeld 7 vrouwen. Begeleiding is in handen van Nathalie Wilkers
Voor de start van de groep vinden intakegesprekken plaats.
Kosten deelname: € 210,00 euro.
Start eerstvolgende groep: Dinsdagavonden bij voldoende deelnemers. 

Verdere informatie
Voor informatie en/of aanmelding;  Nathalie Wilkers
www.DeWitteTara.nl
nathalie@dewittetara.nl
035-7370694 of 0615553815  (Moeilijk telefonisch te bereiken, dus graag inspreken of een bericht sturen.)