• Gooi het in de groep

Bussum

Mindfulness, ook wel bekend als aandachttraining, is een van de mogelijkheden om het eigen bewust – zijn te vergroten. Daarnaast is aandachttraining bewezen effectief bij stressklachten en depressieve klachten.
Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden in Bussum – in alfabetische volgorde – om onder begeleiding en in groepsverband kennis te maken met aandachttraining / mindfulness:

 • Anders omgaan met stress – Mindfulness
  Mindfulness training volgens de originele MBCT richtlijnen. Er wordt gewerkt op in kleine groepen tot maximaal acht deelnemers. Zo’n drie tot zesmaal per jaar start er een nieuwe training op donderdagavond en vrijdagochtend (deze laatste is met name voor mensen met stemming- en angstproblematiek). De begeleiding is in handen van Roeland Schaddelee, GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en geregistreerd mindfulness trainer. Voor meer informatie zie de website: Psychologiepraktijk Denken en Zijn
  .
 • Compassietraining – vervolgtraining mindfulness
  Compassietraining is een vervolg op en verdieping van de mindfulnesstraining. Tijdens de mindfulnesstraining heb je al kennisgemaakt met de mogelijkheid om mild met jezelf en je ervaringen om gaan. In de compassietraining op de woensdagavond wordt deze mildheid nader uitgewerkt. Je krijgt uitleg over de werking van het menselijke brein en de oorsprong van zelfkritiek. Een groot scala van nieuwe oefeningen helpt je bij het ontwikkelen van een milde relatie met jezelf en anderen. De begeleiding is in handen van Roeland Schaddelee, GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en geregistreerd mindfulness trainer/ compassie trainer. Voor meer informatie zie de website: Psychologiepraktijk Denken en Zijn
  .
 • Mindfulness basistraining
  Deze 8 weekse groep is een basistraining in Mindfulness. Mindfulness zorgt voor een betere relatie met jezelf en met anderen. Het helpt je ook anders met gebeurtenissen om te gaan, waardoor je meer ontspanning en geluk gaat ervaren. De training is gebaseerd op de basistraining van Edel Maex. Daarnaast gebruik ik Mindfulness technieken vanuit de Boeddhistische Psychologie opleiding die ik volgde bij Karnak. We beoefenen Mindfulness met behulp van ademhalingsoefeningen, visualisaties, tibetaanse yoga, TRE (tension release exercises) en aandachtsoefeningen.
  De Witte Tara
  .
 • Mindfulness basistraining
  Chan Gademan, werkzaam als psychomotorisch therapeut en trainer, geeft deze basistraining in Bussum, evenals het Mindfulness vervolgprogramma.
  Mindfulness het Gooi 
   
 • Mindfulness vervolgtraining
  Chan Gademan, werkzaam als psychomotorisch therapeut en trainer, geeft dit vervolg op de basistraining in Bussum.
  Mindfulness het Gooi 
   
 • MindfulnessYoga 50+
  Mindfulness betekent aandachtigheid. Yoga betekent verbinding, een evenwicht zoeken tussen lichaam en geest. MindfulnessYoga biedt u de mogelijkheid te ontdekken hoe uw lichaam en geest werken. Zodat u bewust keuzes kunt maken.
  Vivium Services