• Gooi het in de groep

Runningtherapie

Doelgroep
De cursus Runningtherapie is uitermate geschikt voor mensen met spanningsklachten, angststoornissen, burnout en depressie, mensen die middels hardlopen preventief bovenstaande klachten willen voorkomen en mensen die middels hardlopen willen ontspannen.

Doelstelling
In een cursus van 12 weken wordt gewerkt naar een situatie waarin deelenemers 3 keer per week een (rustige) duurloop kunnen uitvoeren van 30 tot 40 minuten. Tijdens de cursus ervaart men dat men door een gezonde inspanning – op een rustige manier hardlopen – niet alleen fitter wordt, maar ook beter in je vel gaat zitten. Bij Runningtherapie gaat het in eerste instantie om het plezier dat men eraan beleeft en niet om de prestatie.

Werkwijze
Na aanmelding volgt er een afspraak voor een intake waarin samen met de runningtherapeut bekeken wordt hoe de startsituatie is. Doelen en motivatie worden besproken en conditie en eventueel spanningsniveau worden getest. Dit gebeurt aan de hand van een vragenlijst en een conditietest (steptest).
Vervolgens wordt een plan gemaakt op basis van de doelstellingen. Advies wordt gegeven over goede hardloopschoenen en kleding. 
De eerste sessie loopt de deelnemer samen met de runningtherapeut. Er wordt daarbij gekeken naar ademhaling, looptechniek, loophouding en gedrevenheid! Daarna loopt men in een loopgroep onder begeleiding van de runningtherapeut. Samen lopen is gezelliger, men kan elkaar stimuleren en ervaringen uitwisselen.
De trainingssessies kunnen bestaan uit een bosloop, duurloop, vaartspel of intervaltraining. Standaard wordt begonnen met een warming-up en afgesloten met een cooling-down. Het is de bedoeling dat men 1 keer per week zelfstandig een trainingsloop doet. Vorderingen en ervaringen houden deelnemers wekelijks bij in een logboek in de cursusmap.
Aan het eind van de cursus volgt nogmaals de conditietest en een eindgesprek waarin resultaten, ervaringen en vervolgmogelijkheden worden besproken:
– Zelfstandig of samen met bijvoorbeeld een medecursist, kennis of buurman 2 tot 3 keer per week hardlopen.
– Deelnemen aan reguliere loopgroepen in je omgeving of via atletiekvereniging GAC.
– Deelnemen aan de Boostergroep van Runningtherapie-hilversum.

Praktische informatie

De cursus duurt 12 weken waarin met twee maal per week 2 uur bij elkaar komt. 
Aantal deelnemers: maximaal 8
Begeleiding is in handen van Roland Luykx, fysiotherapeut en gecertificeerd runningtherapeut.
Kosten deelname: € 395,-
Start eerstvolgende cursus: 

Verdere informatie
Voor informatie en/of aanmelding:
Roland Luykx 
info@runningtherapie-hilversum.nl
06-209 829 86

Meer informatie is ook te vinden op de website over runningtherapie