• Gooi het in de groep

Effectief communiceren

Effectief communiceren met kinderen

Doelgroep
De cursus is voor opvoeders van kinderen in de leeftijd van twee tot twaalf en voor opvoeders van tieners. De methode is toepasbaar op elk kind of tiener zodat deze meer zelfvertrouwen krijgt en lekkerder in zijn vel zit.

Doelstelling
Na de cursus kunnen deelnemers beter omgaan met negatieve gevoelens (woede, frustratie) van hun kind. Verder stelt men grenzen en is er discipline, terwijl de relatie met je kind goed blijft en zich zelfs verdiept. Je kind neemt verantwoordelijkheid voor zijn gedrag en bedenkt zelf oplossingen.

Werkwijze
Een praktisch zesstappenplan leert de deelnemers een manier van communiceren die respectvol is naar je kind en naar jezelf. Het stelt in staat je normen en waarden op je kind over te brengen, zonder gebruik van ‘Supernanny’s strafmatje’ en zonder dat jij de boeman bent. Door te beschrijven in plaats van te (ver)oordelen.
De filosofie van de methode is:
– Accepteer alle gevoelens, alleen bepaald gedrág is onacceptabel
– Leer situaties te beschrijven in plaats van te (ver)oordelen -> haal de persoonlijke angel eruit
– Sta model voor de manier van communiceren

Praktische informatie
De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uur.
De cursus wordt gegeven door professionele trainers, zelf ouder en ervaringsdeskundig met de methode. Het zijn professionals met een HBO- of universitaire opleiding die door How2talk2kids zijn gecertificeerd.
Kosten deelname: € 300,- per ouder.
Start eerstvolgende cursus: 

Verdere informatie
Voor aanmelding en meer informatie:
How2Talk2Kids
Telefoon: (0297) 36 63 63

Veel meer informatie is te vinden op de website How2Talk2Kids