• Gooi het in de groep

Overige

Voor zelfontwikkeling, -ontplooiing en persoonlijke groei of ontwikkeling bestaat er een zeer divers aanbod.
Naast meditatie, mindfulness en yoga kunt u ook op andere manieren in groepsverband / cursusverband bewust aan de slag gaan met verdere persoonlijke bewustwording en ontwikkeling. Hieronder in alfabetische volgorde enkele mogelijkheden hiervoor:

 • Bewust op gewicht
  Voor iedereen met overgewicht, die op een gezond gewicht wil komen en tevens het bewustzijn van zijn / haar eigen lichaam wil vergroten met behulp van yoga.
  Praktijk voor gewichtsbeheersing ‘Met Mate’
   
 • Biodanza
  Biodanze betekent: Dans van het leven. Het is een systeem voor persoonlijke ontwikkeling door in beweging te komen: letterlijk en figuurlijk. Je wordt uitgenodigd om via eenvoudige, doeltreffende oefeningen te dansen op allerlei soorten muziek.
  Biodanza-Hilversum
   
 • Familie- en relatieopstellingen
  Onze familie is de grond waarin we geworteld zijn. Als we met deze wortels in de knoop zitten, kunnen we niet echt krachtig zijn. Het doel van een opstelling is meer inzicht te krijgen in, meestal onbewuste, belemmerende familiepatronen en wat op de achtergrond meespeelt. Deze methode geeft niet alleen veel inzicht aan de vragensteller, maar zeker ook aan de overige deelnemers. Toeschouwer zijn werkt ook al inzichtgevend, omdat we emoties kunnen herkennen. 
  Raadpleeg de cursussen en activiteitendatabase op de website van Versa Welzijn om te zien of en wanneer deze cursus wordt aangeboden in de wijk- en buurtcentra van Versa Welzijn.
  Lees ook het interview met Ineke Vonk in de Gooi en Eemlander. 
   
 • Luisteren naar jezelf
  De training Luisteren naar jezelf is een combinatie van het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en het ontwikkelen van zelf-inzicht. De training wordt gegeven in Bussum.
  Atma-coaching
   
 • Mental Fitness
  Sportschool voor de geest: voor iedereen die denkt dat zijn of haar mentale conditie wel wat verbetering kan gebruiken, aan een opknapbeurt toe is of die zich belemmerd voelt in gezondheid, levensgeluk en welbevinden.
  Indigo Centraal
   
 • Opleiding Mediumschap
  Tijdens deze 7 avonden durende opleiding leert men contact maken met de eigen energie, die van de ander (psychometreren), contact met je Gidsen en dierbaren. Ook het schrijvend mediumschap als het channelen komt aan bod.
  Centrum Een en Al
   
 • Opleiding Trance Healing
  In deze 5 avonden durende opleiding worden verschillende vormen van healing samengebracht, waaronder Handoplegging, Reiki, Shakra Healing, magnetiseren, spirituele healing en Trance Healing.
  Centrum Een en Al
   
 • Positief denken
  Positief Denken is de kunst van constructief te kunnen denken. Het is het vermogen om negatieve situaties om te buigen naar positieve; om voordeel te kunnen zien in nadeel. Positief Denken leidt tot spiritueel meesterschap en innerlijk geluk.
  Brahma Kumaris centrum
   
 • Meditatie en schilderen
  Door deze cursus bereik je ontspanning en leer je bij jezelf thuis te komen. Na een meditatie wordt er intuïtief geschilderd. Je kiest een kleur die bij je opkomt en laat je leiden door je penseel. Je krijgt aanwijzigen over techniek en kleurgebruik. De gebruikte technieken zijn gouache en aquarel. Raadpleeg de cursussen en activiteitendatabase op de website van Versa Welzijn om te zien of en wanneer deze cursus wordt aangeboden in de wijk- en buurtcentra van Versa Welzijn
   
 • Mind-Body-Balance
  Mind-Body-Balance is gericht op stimulatie van het zelfhelend vermogen en ontwikkeling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Verschillende yogarichtingen zijn verwerkt waarbij ook therapeutische aspecten aan bod komen. Raadpleeg de cursussen en activiteitendatabase op de website van Versa Welzijn om te zien of en wanneer deze cursus wordt aangeboden in de wijk- en buurtcentra van Versa Welzijn.
   
 • Vergroot je vitaliteit
  Deze cursus, die bestaat uit 3 workshops, is interessant voor iedereen die wel eens vermoeid is, te druk is met werken en zich regelmatig niet lekker voelt. De focus ligt op de balans tussen voeding, beweging en ontspanning. Tijdens de workshops wordt helder hoe je met gezond verstand kunt kiezen voor voeding die u energie geeft. Tevens wordt er aandacht besteed aan de werking van stress in het lichaam en stresshantering. Klik op Versa Welzijn om te zien waar en wanneer deze cursus wordt aangeboden.
   
 • VIDO
  Vrouwen in doorgaande ontwikkeling. Iedere week staat er iets anders op het programma. Raadpleeg de cursussen en activiteitendatabase op de website van Versa Welzijn om te zien of en wanneer deze cursus wordt aangeboden in de wijk- en buurtcentra van Versa Welzijn. 
   
 • Wensenspel
  Het wensenspel helpt op een speelse en creatieve wijze inzicht te krijgen in je wensen, persoonlijke drijfveren. Het maakt je bewust van patronen die je kunnen belemmeren in het onderzoeken en realiseren van je wensen en ambities. Het gedachtegoed van de Creatiespiraal vormt de basis voor de thema’s van het Wensenspel. De thema’s die o.a. behandeld worden zijn wensen, verbeelden, uiten, onderzoeken, beslissen, plannen, volharden, omgaan met tegenslag, ontspannen. Voor meer informatie zie Versa Welzijn.
   
 • Zelfkennis door enneagram
  Deze cursus geeft inzicht in jezelf, eigen patronen en overtuigingen. Weten welk enneagramtype je bent maakt het leven gemakkelijker. Je wordt milder in je oordeel naar jezelf en anderen. Alle 9 enneagramtypen worden behandeld en aan de hand van oefeningen wordt duidelijk welk type je bent. Raadpleeg de cursussen en activiteitendatabase op de website van Versa Welzijn om te zien of en wanneer deze cursus wordt aangeboden in de wijk- en buurtcentra van Versa Welzijn