• Gooi het in de groep

Hilversum

Meditatie is een van de mogelijkheden om het eigen bewust – zijn te vergroten. Een aardig overzichtsartikel over meditatie kunt u hier downloaden.
Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden in Hilversum (in alfabetische volgorde) om in groepsverband / cursusverband en onder begeleiding kennis te maken met meditatie. De bijgaande korte beschrijvingen zijn overgenomen van de betreffende websites.

 • Cursus Meditatie voor beginners
  Meditatie is je aandacht naar binnen richten en ontdekken wat zich daar allemaal afspeelt. Doordat je hier bewust bij stil staat kun je er ook wat meer afstand van nemen. Je bent niet langer een speelbal van die gedachten en gevoelens, maar de waarnemer hiervan. Dit geeft je meer rust en helderheid en stelt je in staat op een rustige manier je problemen van alledag aan te pakken.
  Artemis
 • Cursus Meditatie & Energie
  Meditatie zorgt voor ontspanning, meer rust en inzicht. In deze lessen wordt gewerkt met oefeningen die je zelf kunt toepassen en die je bewuster maken van je lichaam, je energie en je emoties, zoals ademhalingsoefeningen en energetische oefeningen.
  Praktijk voor Energie en Meditatie

 • Meditatie en lichaamswerk – vanuit Zijnsoriëntatie
  Een combinatie van zitmeditatie, meditatie in beweging en bewustzijnsoefeningen. Je gaat ervaren hoe het is om heel eenvoudig en open aanwezig te zijn bij hoe het is. Dat is een enorme breuk met je dagelijkse blik die constant loert naar beter en anders. Rusten in Zijn. Meer rust en ruimte gaan ervaren, zowel in jezelf als in het contact met je omgeving. Er zijn 8 bijeenkomsten op vrijdagochtend of dinsdagavond. Zowel beginners als gevorderden kunnen hieraan meenemen.  
  Praktijk voor zijnsorientatie
 • Praktische meditatie
  Praktische meditatie voor thuis en onderweg is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde deelnemers die meditatie en diepe ontspanning in hun dagelijkse leven willen integreren met als doel de geneugten van een stille geest en de verrukkingen van het Nu te leren ervaren. Zie voor meer informatie over deze cursus en het overige cursusaanbod gericht op meditatie
  Versa Welzijn
 • Praktische Meditatie en Tolle’s Kracht van het Nu
  Maak kennis met praktische meditatie en diepe ontspanning voor een kalme geest, een aandachtig leven en de verrukkingen van het hier-en-nu. Onder auspiciën van Stichting Helder Denken wordt lesgegeven in klassieke en eigentijdse  aandachts- en  ontspanningstechnieken.
  Stichting Helder Denken 
 • Yogacentrum Ananda
  Het Yogacentrum Ananda is gevestigd in een bijzondere locatie in Hilversum en biedt ook meditaties en workshops mindfulness.