• Gooi het in de groep

Sociale weerbaarheid en zelfbeheersing

Doelgroep
Meiden tussen de 13 en 18 jaar.

Doelstelling
Na de training kunnen deelneemsters duidelijker hun grenzen aangeven en is houding, stemgebruik en uitstraling verbeterd. Het zelfvertrouwen en de innerlijke kracht zullen toegenomen zijn. Deelneemsters zullen gemakkelijker meerdere oplossingen kunnen bedenken voor allerlei lastige situaties en deze oplossingen durven in te zetten.

Werkwijze
De trainingen zijn 70% fysiek en 30% mentaal en bedoeld voor meiden tussen 13 en 18 jaar. Het is een doe-training, waarbij je tevens leert je fysiek en proportioneel te verweren indien nodig.
“In 10 trainingen van 1 uur gaan we aan de slag met het assertiever en weerbaarder voor jezelf leren opkomen in alledaagse situaties in bijvoorbeeld vriendschappen, in de klas, op straat, uitgaan. We besteden ook aandacht aan verdergaand grensoverschrijdend gedrag en agressie, zoals bijvoorbeeld pesten, opdringerige jongens en noodsituaties.
Op een lichte en serieuze manier gaan we verkennen en ervaren wat je grenzen zijn en hoe je daarvoor beter kunt opkomen. We gaan kijken hoe je je eigen spanning beter onder controle kunt houden en wat je ‘natuurlijke’ neigingen zijn als je onder druk komt te staan. Deze ervaringen koppelen we aan eenvoudige theoretische modellen én je eigen praktijk, dus aan de dingen die jijzelf lastig vindt. Het is een training waarin je op een prettige manier aan jezelf werkt en je zelfvertrouwen versterkt wordt.”

Praktische informatie
De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1 uur.
Aantal deelnemers: 6-10 meiden.
Kosten deelname: € 297,00  Facturatie via PGB mogelijk.
Start eerstvolgende training: 25 september 2014 in Hilversum.

Verdere informatie
Voor informatie en/of aanmelding:
ShoShin – Camiel van Hoegee
Telefoon: (035) 628 88 19 of per info@shoshin.nl

Meer informatie is ook te vinden op de website: www.shoshin.nl