• Gooi het in de groep

Norwoordgroep

Als hij maar gelukkig is

Doelgroep
Voor vrouwen die zichzelf herkennen in het boek ‘Als hij maar gelukkig is’ van Robin Norwood. Vrouwen die steeds in situaties en relaties terecht komen waarin ze zich niet gelukkig voelen. Vrouwen die veel meer in hun relatie investeren dan ze ervoor terug krijgen. Vrouwen die zich aangetrokken voelen tot behoeftige mannen, mannen die problemen hebben met drank of drugs, gewelddadige mannen, getrouwde mannen of mannen die op welke manier dan ook emotioneel onbereikbaar zijn.
Vrouwen die moeite hebben een ongezonde, of verbroken relatie los te laten.

Doelstelling
Gezonde en bevredigende relaties, zowel met anderen als met jezelf.

Werkwijze 
Een Norwoodgroep (volgens de beschrijving van Robin Norwood in haar eerste en tweede boek) is een anonieme zelfhulpgroep van lotgenoten waarin vrouwen met onderlinge steun en herkenning in hun eigen tempo aan zichzelf kunnen werken, aan de hand van een Twaalf Stappen programma (een aangepaste versie van de Twaalf Stappen van de AA). Er worden teksten gelezen en ervaringen uitgewisseld, aan de hand van thema’s die in onderling overleg gekozen worden. De bijeenkomsten verlopen volgens een vaste structuur (‘de agenda’) met duidelijk omschreven richtlijnen en regels. Er is geen begeleiding van een ‘deskundige’. Er wordt met elkaar gewerkt op basis van gelijkwaardigheid. De ‘deskundigheid’ is de gezamenlijke ervaring van de deelneemsters (lotgenoten) zelf.
Een anonieme zelfhulpgroep die werkt met een Twaalf Stappen programma is een zelfhulpgroep gebaseerd op de principes van de Anonieme Alcoholisten. Omdat deze methode zo succesvol is gebleken en al zo’n 75 jaar, hebben veel andere lotgenoten-zelfhulpgroepen deze overgenomen, zoals drugsverslaafden, eetverslaafden, gokverslaafden, maar ook de familieleden van verslaafden en incestslachtoffers.
Anoniem betekent dat men zich in de groep alleen met de voornaam voorstelt (of een andere, zelfbedachte naam) en dat er buiten de groep niet gesproken wordt over de dingen die je in de groep gehoord hebt, en als je iemand van de groep elders tegenkomt dat je niet laat merken waar je elkaar van kent, tenzij je daar beiden geen bezwaar tegen hebt.

Praktische informatie
De groep komt tweewekelijks bijeen, op de oneven weken. Je kunt er op elk gewenst moment mee beginnen (en stoppen). Het is geen cursus met een begin of eind..
Aantal deelnemers: maximaal 10 vrouwen
Kosten deelname: 3,50 per keer
Deze doorlopende groep komt tweewekelijks bijeen op de woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur in Bussum.

Verdere informatie
Verdere informatie over de groep:
Caroline
norwoodgroep.bussum@gmail.com
http://www.norwoodgroep.nl